Crémant d'Alsace Brut Blanc de Blancs A.O.C.
Kategorie: | Francouzská vína |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Hmotnost: | 2 kg |
Objem: | 0,75l |
Počet: | 0 ks |
Odrůdy: Pinot Blanc, Auxerrois, ruční sběr
Alk.: 12%
Půda: Vápenec
Vinifikace (výroba):
Tlak je 5 až 6 MPa. Před druhým kvašením se přidá 23 g cukru na litr. Druhá fermentace trvá šest až osm týdnů při teplotě 12 ° až 13 ° max. Zpracování cukru dále zvyšuje obsah alkoholu asi o 1,5%.
Degustace:
Intenzivní žlutá zlatá barva, Crémant má jemnou a trvalou pěnu. Vůně je zralá a velmi expresivní, s tóny hrušky a švestky. Je elegantní a hedvábné. V ústech zůstává čerstvé a „křupavé“, na patře je tělnaté s přetrvávajícími tóny zralého ovoce. Velmi elegantní víno a velká osobnost.
Snoubení:
Crémant z Cave des Vignerons de Pfaffenheim je především víno na oslavy, jako aperitiv, nebo může být konzumováno kdykoliv během dne.
Ideální vychutnávat s mořskými plody či asijskou kuchyní. Doporučujeme k syrové nebo grilované rybě, ale také s bílým masem. Bude doprovázet měkké sýry. Crémant je ideální s polévkou z jahod, citronovým koláčem, s clafoutis nebo kougelhopf.
Teplota servírování: 7 nebo 8 ° C
Ideální k podávání během 2 až 3 let.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.