Gewurztraminer Les Jamelles
Kategorie: | Francouzská vína |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Objem: | 0,75l |
Počet: | 6 ks |
Gewurztraminer je klasická Alsaská odrůda, kde se z ní vyrábí i vína označená Grand Crus. Toto hrozno růžové barvy, které tvoří malé zvonky, se také nachází v Německu a Rakousku. Již několik let je jeho pěstování povoleno v regionu Languedoc. Ačkoli jeho výroba je v této oblasti stále velmi omezená, našla tato velice výrazná odrůda nový terroir, ve kterém může vyjádřit veškerý svůj aromatický potenciál.
Náš Gewurztraminer pochází z pozemku mladých vinic umístěných na řece Aude, severně od Narbonne. Tato vinice leží na bývalém ldně řeky Aude, kde půda bohatá na hlínu a obsahuje velké množství štěrku.
Gewurztraminer vyrábí kořeněná, vysoce aromatická, expresivní bílá vína a vyznačují se charakteristickými notami liči a růže.
Hrozny se vybírají na vrcholu své zralosti, když je jejich slupka šedivo- růžová. Fermentace probíhá pomalu, při teplotě 14 ° C až 16 ° C po dobu 5 týdnů. Poté je na jemných kalech v kádích z nerezavějící oceli po dobu 4 měsíců.
Nádherná, intenzivní barva s jemnými zlatými zvýrazněnými prvky. Velmi výrazný, bohatý, silný a intenzivní nos. Plné tělo a intenzita na patře s výbuchem exotických ovocných příchutí: liči, mučenka, ananas a mango, poté se objevují květinové noty (růže) a koření (zázvor a bílý pepř).
Podáváme dobře chlazené (10 ° C) se silnými sýry (Munster, Pont-l'Evêque, Livarot, Maroilles) nebo se zákusky ( ne moc sladké), jako je meruňkový koláč, tenké plátky karamelizovaného ananasu nebo kandovaný koláč. Dobrá je také kombinace s asijským jídlem: ryby v sladké a kyselé omáčce, špízy krevet marinované v limetovém džusu a kokosovém mléce, treska marinovaná v zázvorové, citrónové šťávě a poté grilované na olivovém oleji.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.