Grenache "La Lauze du Moulin" blanc 2019 - Les Jamelles "Sélection Parcellaire
Nádherné bílé víno z vinic v obalsti Corbiéres, Vyrobeno pouze 3000 lahví! K dispozici v plochých zdobených kartonech x 6 lahví
· Skvělá alternativa ke slavným francouzským apelacím (Condrieu, Hermitage, Chablis, Sancerre ..).
Toto je budoucí bílé víno světové třídy!
100% Grenache Gris
Kategorie: | Francouzská vína |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
100% Grenache Gris
Toto víno pochází z jednoho z našich vlastních pozemků, který se nachází na severozápad od Corbières, na úpatí hory Alaric. Réva roste na mírném jižním svahu. Jeho štěrkovitě jílovito-vápencové půdy přinášejí vínu aromatické bohatství a jemnost.
Vinifikace
Ruční sklizeň, hrozny se transportuji v malých bednách a poté se celé hrozny vloží do pneumatického lisu. To umožňuje zachování maximální kyselosti zabráněním rozpuštění draslíku přítomného ve slupce. Přidání SO2 je velmi nízké, protože není nutné: tento proces rozpouští velmi málo kyslíku. Mošt je poté za studena usazen při nízké teplotě. Alkoholické kvašení probíhá v sudech při nízké teplotě (14/15 ° C) . Žádné jablečno-mléčné kvašení k ochraně aromatické svěžesti. Stárnutí na jemných kalech, až do stáčení.
Degustace:
Díky své světle zelené zlaté barvě odhaluje tato Grenache Gris velmi ovocnou vůni s tóny mandarinky, pomerančového květu a nádechem lískových ořechů. Na patře nabízí vynikající živost a pozoruhodnou délku s citrusovými tóny.
JíKombinace s pokrmy:
Tento Grenache Gris bude ideální jako aperitiv, nebo se syrovou polynéskou rybou - Poisson Cru- (marináda vyrobená z manga, citronu a jiného exotického ovoce) nebo jednoduše grilovanou rybou.
Catherine Delaunay ji také doporučuje s pepřovým salátem (případně s ančovičkami z Collioure),
Toto víno pochází z jednoho z našich vlastních pozemků, který se nachází na severozápad od Corbières, na úpatí hory Alaric. Réva roste na mírném jižním svahu. Jeho štěrkovitě jílovito-vápencové půdy přinášejí vínu aromatické bohatství a jemnost.
Vinifikace
Ruční sklizeň, hrozny se transportuji v malých bednách a poté se celé hrozny vloží do pneumatického lisu. To umožňuje zachování maximální kyselosti zabráněním rozpuštění draslíku přítomného ve slupce. Přidání SO2 je velmi nízké, protože není nutné: tento proces rozpouští velmi málo kyslíku. Mošt je poté za studena usazen při nízké teplotě. Alkoholické kvašení probíhá v sudech při nízké teplotě (14/15 ° C) . Žádné jablečno-mléčné kvašení k ochraně aromatické svěžesti. Stárnutí na jemných kalech, až do stáčení.
Degustace:
Díky své světle zelené zlaté barvě odhaluje tato Grenache Gris velmi ovocnou vůni s tóny mandarinky, pomerančového květu a nádechem lískových ořechů. Na patře nabízí vynikající živost a pozoruhodnou délku s citrusovými tóny.
JíKombinace s pokrmy:
Tento Grenache Gris bude ideální jako aperitiv, nebo se syrovou polynéskou rybou - Poisson Cru- (marináda vyrobená z manga, citronu a jiného exotického ovoce) nebo jednoduše grilovanou rybou.
Catherine Delaunay ji také doporučuje s pepřovým salátem (případně s ančovičkami z Collioure),
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář