Les Jamelles vin Orange
NOVINKA-Oranžové víno z hroznů odrůd: Grenache Blanc, Viognier, Muscat, Gewurztraminer a Chenin
Kategorie: | Francouzská vína |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Objem: | 0,75l |
Počet: | 6 ks |
Odrůda hroznů: Grenache Blanc, Viognier, Muscat, Gewurztraminer a Chenin
Hrozny pocházejí z vinic vysázených ve vápenité jílovité půdě na mírných svazích v podhůří Montagne Noire. Tento horký terroir dodává vínu délku a strukturu. Hrozny Grenache Blanc se sklízejí na vrcholu zralosti, takže plody jsou šťavnaté a výrazné. Viognier se nechá vyzrát, aby získalo maximum vůní a chutí, zatímco muškátové hrozny se sklízejí dříve, aby se využila jejich ovocná svěžest.
Mírně měděná oranžová barva, velmi odlišná od růžového. Toto macerované bílé víno se vyznačuje atypickou a velmi zajímavou paletou vůní jemných, kořeněných tónů zázvoru, kmínu, jalovce, hřebíčku, perníku a nuancí kandovaného citrusového ovoce, pomerančové kůry a bergamotu. Velmi jemné, svěží, hladké a harmonické na patře. Stejné citrusové tóny vnímané na nose se znovu objevují na patře spolu s květinovými tóny, které končí lehce pepřovou notou (černý pepř) díky lehkým tříslovinám, které zanechávají dojem svěžesti a napjatosti.
Oranžové víno je vhodné pro širokou škálu párování s pokrmy.
Podávejte chlazené (10–12 ° C) jako výbornou kombinaci k různým tapas nebo jako doplněk k jídlu se středomořskou zeleninou (tian, pomalu pečený lilek nebo paprika na olivovém oleji).
Doporučujeme zejména servírování s asijskou kuchyní, špízovými krevetami nebo dokonce s indickým kari.
Hrozny pocházejí z vinic vysázených ve vápenité jílovité půdě na mírných svazích v podhůří Montagne Noire. Tento horký terroir dodává vínu délku a strukturu. Hrozny Grenache Blanc se sklízejí na vrcholu zralosti, takže plody jsou šťavnaté a výrazné. Viognier se nechá vyzrát, aby získalo maximum vůní a chutí, zatímco muškátové hrozny se sklízejí dříve, aby se využila jejich ovocná svěžest.
Mírně měděná oranžová barva, velmi odlišná od růžového. Toto macerované bílé víno se vyznačuje atypickou a velmi zajímavou paletou vůní jemných, kořeněných tónů zázvoru, kmínu, jalovce, hřebíčku, perníku a nuancí kandovaného citrusového ovoce, pomerančové kůry a bergamotu. Velmi jemné, svěží, hladké a harmonické na patře. Stejné citrusové tóny vnímané na nose se znovu objevují na patře spolu s květinovými tóny, které končí lehce pepřovou notou (černý pepř) díky lehkým tříslovinám, které zanechávají dojem svěžesti a napjatosti.
Oranžové víno je vhodné pro širokou škálu párování s pokrmy.
Podávejte chlazené (10–12 ° C) jako výbornou kombinaci k různým tapas nebo jako doplněk k jídlu se středomořskou zeleninou (tian, pomalu pečený lilek nebo paprika na olivovém oleji).
Doporučujeme zejména servírování s asijskou kuchyní, špízovými krevetami nebo dokonce s indickým kari.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář